Čokoládové bochánky s tekutou čokoládou uvnitř

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Čokoláda hořká
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Cukr krupice
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 303 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 47 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 134.7 mg
  • Draslík 178.9 mg
  • Vláknina 3710 mg
  • Vitamín A 3710 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 240C.

  • 2

    2/3 čokolády nalámeme na kousky a spolu s máslem necháme rozpustit ve vodní lázni.

  • 3

    Mezitím rozšleháme vejce s cukrem, přidáme čokoládu a nakonec vmícháme mouku. Metličkou důkladně prošleháme na hladký krém.

  • 4

    Šest formiček vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Každou naplníme do jedné třetiny těstem, doprostřed vložíme dvě kostičky zbylé čokolády a dolijeme těstem.

  • 5

    Pečeme cca 10min, poté necháme mírně vychladnout, vyklopíme a ještě teplé podáváme. Můžeme dozdobit čerstvým ovocem.

Komentáře k receptu