Vaječné karbanátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.3 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 7 ks Vejce slepičí
  • 10 dkg Tuk
  • 4 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 5 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 522 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 317 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 465.7 mg
  • Draslík 151.7 mg
  • Vláknina 1387.5 mg
  • Vitamín A 1387.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z másla a mouky uděláme světlou jíšku a zalijeme ji mlékem. Necháme provařit v hustou kaši.

  • 2

    Přidáme najemno nakrájená vejce, petržel a ochutíme solí.

  • 3

    Z připravené směsi uděláme karbanátky a obalíme je v mouce, vejci a strouhance.

  • 4

    Smažíme v rozpáleném tuku dozlata.

  • 5

    K příloze podáváme bramborovou kaši a dušenou zeleninu.

Komentáře k receptu