Vařené hovězí maso s pomerančovou omáčkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Hovězí maso přední
  • 3 g Bobkový list
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 6 ml Pomerančová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 5 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 256 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 224 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 69.2 mg
  • Draslík 373.6 mg
  • Vláknina 1872.2 mg
  • Vitamín A 1872.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso vložíme do hrnce se studenou vodou. Osolíme, přidáme oloupanou cibuli s česnekem, bobkový list a povaříme do měkka.

  • 2

    V kastrůlku nebo v pánvičce osmahneme nasucho mouku do žluta. Poté zalijeme vodou, dobře rozkvedláme, osolíme, opepříme, povaříme do zhoustnutí. Stáhneme ze sporáku, vložíme čerstvé máslo, přilijeme pomerančovou šťávu a ještě jednou dobře promícháme.

  • 3

    Měkké maso rozkrájíme na porce a klademe na jednotlivé talíře. Každou porci přelijeme pomerančovou omáčkou, podáváme s vhodnou přílohou.

Komentáře k receptu