Telecí játra Napolitaine

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Játra telecí
  • 400 g Špagety, Makarony vařené
  • 80 g Sýr Parmezán
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 672 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 829 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 550.6 mg
  • Draslík 581.5 mg
  • Vláknina 4008.3 mg
  • Vitamín A 4008.3 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 43.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá a očištěná játra nakrájíme na 1 cm plátky, na okraji je mělce nařízneme, lehce naklepeme, opepříme, na 80 g másla po každé straně 3 minuty opečeme, osolíme a vyndáme. Do šťávy přilijeme vývar, přidáme 20 g másla a rajčatový protlak a krátce povaříme.

  • 2

    Uvařené těstoviny promícháme se šťávou, rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným sýrem, navrch položíme opečená játra a přelijeme zbytkem rozpuštěného másla.

Komentáře k receptu