Telecí řízky v medové marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí kýta
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 400 g Kapie
  • 350 g Kedlubna
  • 100 ml Voda pitná
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 70 ml Víno bílé
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • 3 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 0.5 polévková lžíce Vegeta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 612 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 157 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 184 mg
  • Draslík 743.3 mg
  • Vláknina 3210 mg
  • Vitamín A 3210 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.5 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme a poprášíme vegetou. Očištěné papriky a kedlubnu nakrájíme na proužky. V misce promícháme med s octem a olejem. Do marinády namočíme řízky na 30 minut.

  • 2

    Naložené řízky osmažíme na másle z obou stran dozlatova. Poté přilijeme zbývající marinádu, vodu a na mírném plameni dusíme.

  • 3

    Po 20 minutách přidáme kedlubnu, papriku, víno a ještě zhruba 10 minut dusíme. Na závěr přimícháme smetanu a necháme přejít varem.

Komentáře k receptu