Řízečky z červené řepy

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Červená řepa
  • 150 g Strouhanka
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Cibule
  • 1 l Voda pitná
  • 0.14 dl Olej slunečnicový
  • 0.27 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 245 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 483 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 124.3 mg
  • Draslík 474.4 mg
  • Vláknina 9100 mg
  • Vitamín A 9100 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.6 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře omytou řepu dáme do hrnce, zalijeme ji vodou a uvaříme pod pokličkou doměkka, Vaříme podle velikosti přibližně 20-40 minut. Poté řepu scedíme a vychladlou oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 5-7 mm. Plátky osolíme. V misce si rozšleháme vejce, do druhé misky si nasypeme strouhanku. Plátky řepy namočíme do vajíčka a obalíme ve strouhance. V pánvi si rozpálíme olej a obalenou řepu osmažíme z každé strany dozlatova.

  • 2

    Cibuli očistíme, pokrájíme na kolečka a v pánvi na másle ji usmažíme dozlatova. Řízky z řepy dáme na talíře, ozdobíme je usmaženou cibulí a servírujeme.

Komentáře k receptu