Dánská fazolačka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 500 g Vepřový bok
  • 500 g Fazole gigant
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 2.25 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 801 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 496 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 84 mg
  • Draslík 214.8 mg
  • Vláknina 69329.2 mg
  • Vitamín A 69329.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Velké barevné fazole dáme do hrnce se studenou vodou (1 litr) a necháme je namočené 10-12 hodin.

  • 2

    Druhý den fazole scedíme, přilijeme čistou vodu (1,25 litru) a přivedeme k varu. Přidáme bobkový list, sůl, očištěnou celou cibuli, omytý prorostlý bůček a vaříme společně doměkka přibližně 80-90 minut.

  • 3

    V pánvi si rozpustíme máslo, přimícháme mouku a usmažíme světlou jíšku, kterou přimícháme asi 20 minut před dovařením do polévky. Jíška se musí rozvařit, nesmí být žádné hrudky. Měkké maso vyjmeme, pokrájíme na plátky, které rozdělíme do talířů, přelijeme je horkou polévkou a podáváme.

Komentáře k receptu