Makaróny se šunkou a vejci
Suroviny
- 250 g Špagety, Makarony
- 250 g Šunka uzená
- 1 kávová lžička Hořčice v prášku
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vejce slepičí
- 4 ks Pečivo pšeničné běžné máslové
- 3 špetka Pepř bílý
- 3 l Voda pitná
- 4 dl Voda pitná
- 2.5 dl Smetana 16% (pochoutková)
- 0.5 polévková lžíce Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 547 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 27 g
- Sodík 418 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 153.9 mg
- Draslík 180.9 mg
- Vláknina 4351.2 mg
- Vitamín A 4351.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve větším hrnci přivedeme k varu asi 2-3 litry vody s 0.5 lžíce soli. Makaróny vložíme do vroucí vody a pomalu za častého promíchání vaříme přibližně 20 minut (vždy se řídíme návodem na obalu.) Uvařené makaróny scedíme a necháme vychladnout. Poté je pokrájíme na menší kousky. Šunku nakrájíme na tenké nudličky.
-
2
Vejce dáme do rendlíku se 4 dl vody a uvaříme je naměkko. Vaříme přibližně 4-5 minut. Poté je zchladíme, oloupeme, rozkrojíme a žloutky dáme do mísy. Bílky posekáme nadrobno a odložíme do misky. K žloutkům přidáme práškovou hořčici, majonézu, sůl, pepř a utřeme je do hladké kašičky.
-
3
Přidáme zakysanou smetanu a znovu žloutky dobře promícháme. Přidáme bílky, makaróny se šunkou, zlehka promícháme, necháme v chladničce asi 10-15 minut. Salát podáváme samostatně nebo s pečivem.