Lilky plněné žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Lilek
  • 300 g Žampiony čerstvé
  • 60 g Slanina vepřová
  • 80 g Cibule
  • 25 g Tuk
  • 6 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 1 g Kmín drcený
  • 0.5 g Máslo čerstvé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 243 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 766 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 139 mg
  • Draslík 810.5 mg
  • Vláknina 16017.5 mg
  • Vitamín A 16017.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky očistíme, podélně rozkrojíme a částečně vydlabeme. Žampiony nakrájíme na plátky, oloupanou cibuli nadrobno, slaninu na kostičky, česnek prolisujeme. V pánvi rozškvaříme slaninu, přidáme máslo, přisypeme žampiony s cibulí, orestujeme, přidáme česnek, vydlabanou dužinu, sůl, kmín, pepř a podusíme 5 minut. Nakonec přilijeme rozkvedlaná vejce, rychle promícháme a jakmile vejce ztuhnou, pánev odstavíme.

  • 2

    Lilky naplníme žampionovou směsí, vyskládáme do tukem vymazaného pekáčku a ve vyhřáté troubě zapékáme zhruba 15 minut.

Komentáře k receptu