Pikantní rýžové nudle v pánvi
Suroviny
- 500 g Sýr sójový - Tofu
- 300 g Nudle rýžové
- 3 g Zázvor celý
- 30 g Pažitka
- 150 g Šalotka
- 3 g Citronová tráva
- 40 g Cukr palmový
- 60 ml Rajčatová šťáva
- 400 ml Vývar zeleninový
- 40 ml Citronová šťáva
- 60 ml Olej sezamový
- 60 ml Omáčka rybí
- 3 ks Chilli paprička
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 622 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 23 g
- Sodík 1769 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 80 g
- Cholesterol 1.8 mg
- Draslík 426.6 mg
- Vláknina 11280 mg
- Vitamín A 11280 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.6 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninový vývar ohřejeme až k varu a zalijeme s ním rýžové nudle v misce a necháme 10 minut nabobtnat. Zatím ve woku rozpálíme olej a opečeme nasekanou chilli papričku a tofu na kostičky. Přidáme nasekanou citronovou trávu, nastrouhaný zázvor a šalotku najemno, necháme podusit 5 minut. Zalijeme rybí omáčkou, rajčatovou šťávou, citronovou šťávou, osladíme palmovým cukrem a necháme prohřát. Nakonec vmícháme hotové nudle, rozdělíme do misek a posypeme nasekanou pažitkou.