Polévka bramborová

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kostka Polévkové kostky Vitana
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 6 ks Brambory
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 162 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 105 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 73.6 mg
  • Draslík 516 mg
  • Vláknina 6039.8 mg
  • Vitamín A 6039.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na kostičky nakrájíme brambory a dáme do hrnce. Zalijeme 1,5l vody a uvaříme.

  • 2

    Přecedíme a vodu z brambor přelijeme do jiného hrnce.

  • 3

    Dáme do ní zeleninový bujon a necháme rozpustit.

  • 4

    Promačkáme brambory, přidáme mléko, máslo a uděláme kaši. Vmícháme do vývaru s bujonem a přivedeme k varu.

  • 5

    Osolíme, opepříme a vmícháme vejce.

  • 6

    Povaříme a podáváme.

Komentáře k receptu