Vařené kysané zelí moravské
Suroviny
- 50 g Slanina vepřová
- 500 g Zelí kysané
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Kmín celý
- 1 ks Cibule
- 3 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 214 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 13 g
- Sodík 317 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 15.9 mg
- Draslík 371.2 mg
- Vláknina 6366.5 mg
- Vitamín A 6366.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kysané zelí neproplachujeme, nakrájíme jej a dáme vařit. Přidáme sůl, kmín, cukr a dle možností i kůži ze slaniny.
-
2
Když máme zelí poloměkké, uděláme si na nakrájené cibuli světlou jíšku a zelí jí zahustíme.
-
3
Nebo můžeme zelí omastit zpěněnou cibulkou a zahustit zátřepkou ze smetany.