Žampiony s pažitkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 4 g Sůl
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 20 g Pažitka
  • 5.6 ml Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 160 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 781 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 347.8 mg
  • Vláknina 2500 mg
  • Vitamín A 2500 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky, pažitku posekáme najemno. Máme-li větší žampiony, nejdříve je rozpůlíme a pak je nakrájíme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme žampiony a necháme asi 3 minuty smažit. Houby scedíme a necháme v sítku okapat. V pánvi rozehřejeme máslo, vrátíme okapané žampiony a zvolna dusíme na másle zhruba 5 až 6 minut. Houby odstavíme z ohně, posypeme pažitkou, osolíme a podáváme jako přílohu k masu a rybám.

Komentáře k receptu