Galantina z telecího hrudí
Suroviny
- 100 g Petržel kořen
- 250 g Telecí kýta
- 100 g Celer bulvový
- 100 g Slanina vepřová
- 100 g Mrkev kořen
- 1 kávová lžička Paštikové koření
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 3 ks Žampiony čerstvé
- 1 ks Vepřový jazyk uzený
- 1 l Voda pitná
- 1 dl Víno bílé
- 1 kg Telecí hruď
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1150 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 78 g
- Sodík 1982 mg
- Bílkoviny 90 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 404.5 mg
- Draslík 2083.6 mg
- Vláknina 8639 mg
- Vitamín A 8639 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nádivka :
-
2
Maso z kýty omyjeme, očistíme, osušíme a spolu se slaninou umeleme. Přidáme paštikové koření, nakrájené žampióny, osolíme, směs zředíme trouchou vína nebo vývaru a vmícháme nakrájený jazýček nebo uzené maso.
-
3
Mezitím na oheň dáme vařit osolenou vodu s cibulí, očištěnou nakrájenou kořenovou zeleninu, petrželovou nať a zbytek nakrájených žampiónů.
-
4
Maso na prkénku vykostíme, omyjeme, očistíme a osušíme a poté rozřízneme na velký plát, který potřeme připravenou nádivkou. Maso svineme do tenkého plátna, svážeme motouzem a vložíme do vařící vody se zeleninou.
-
5
Galantinu uvaříme do měkka, poté ji vybalíme z plátna vložíme zpět do vývaru, kde ji necháme vychladnout, neboť ji podáváme studenou.
-
6
Galantinu nakrájíme na tenké plátky a podáváme ji se zeleninovými saláty.
-
7