Galantina z telecího hrudí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Petržel kořen
  • 250 g Telecí kýta
  • 100 g Celer bulvový
  • 100 g Slanina vepřová
  • 100 g Mrkev kořen
  • 1 kávová lžička Paštikové koření
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Žampiony čerstvé
  • 1 ks Vepřový jazyk uzený
  • 1 l Voda pitná
  • 1 dl Víno bílé
  • 1 kg Telecí hruď
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1150 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 78 g
  • Sodík 1982 mg
  • Bílkoviny 90 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 404.5 mg
  • Draslík 2083.6 mg
  • Vláknina 8639 mg
  • Vitamín A 8639 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nádivka :

  • 2

    Maso z kýty omyjeme, očistíme, osušíme a spolu se slaninou umeleme. Přidáme paštikové koření, nakrájené žampióny, osolíme, směs zředíme trouchou vína nebo vývaru a vmícháme nakrájený jazýček nebo uzené maso.

  • 3

    Mezitím na oheň dáme vařit osolenou vodu s cibulí, očištěnou nakrájenou kořenovou zeleninu, petrželovou nať a zbytek nakrájených žampiónů.

  • 4

    Maso na prkénku vykostíme, omyjeme, očistíme a osušíme a poté rozřízneme na velký plát, který potřeme připravenou nádivkou. Maso svineme do tenkého plátna, svážeme motouzem a vložíme do vařící vody se zeleninou.

  • 5

    Galantinu uvaříme do měkka, poté ji vybalíme z plátna vložíme zpět do vývaru, kde ji necháme vychladnout, neboť ji podáváme studenou.

  • 6

    Galantinu nakrájíme na tenké plátky a podáváme ji se zeleninovými saláty.

  • 7

Komentáře k receptu