Vaječná káva

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 13 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 80 ml Koňak vaječný
  • 1 kávová lžička Káva instantní
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 5 dl Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Káva mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 420 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 178 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 490.7 mg
  • Draslík 338 mg
  • Vláknina 202796 mg
  • Vitamín A 202796 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce rozklepneme do kastrůlku a spolu s cukrem vyšleháme do pěny. Do pěny přilijeme připravenou filtrovanou kávu. Kastrůlek ponoříme do vodní lázně a za stálého míchání šleháme až do zahoustnutí směsí. /Směs v kastrůlku se nemůže vařit, jinak by se vejce srazila./

  • 2

    Uvařenou kávu rozdělíme do kulatých širších sklenic. Do každé vlijeme 40 ml vaječného koňaku, povrch posypeme instantní kávou a servírujeme.

Komentáře k receptu