Paprika opečená

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Tymián čerstvý
  • 3 ks Paprika červená
  • 3 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Sůl
  • 6 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 8.18 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 168 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 64 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 308.9 mg
  • Vláknina 7805 mg
  • Vitamín A 7805 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 131.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme papriky, rozkrojíme je na čtvrtiny a odstraníme z nich bílé žebroví a semínka. Na pánvi si rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje a papriky na něm 10 minut opékáme. Slupkou je necháváme dospodu na pánvi. Pak je vyndáme a sloupneme slupku.

  • 2

    Na tenké lupínky si pokrájíme oloupaný česnek. Olivový olej promícháme s octem, směs vlijeme na pánev a prohřejeme. Přihodíme oloupané papriky společně s česnekovými lupínky a přidáme nadrobno nasekaný tymián. Opečeme papriky doměkka, pak je ještě osolíme a ve směsi marinujeme.

Komentáře k receptu