Uzené maso se švestkovou omáčkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Povidla švestková
  • 600 g Uzené maso vařené
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 dl Víno červené
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1069 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 87 g
  • Sodík 65 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 39.7 mg
  • Vláknina 99.8 mg
  • Vitamín A 99.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uzené maso uvaříme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Do čtvrt litru vývaru přidáme povidla, med, skořici, přilijeme červené víno, osolíme a omáčku necháme provařit.

  • 3

    Do omáčky vložíme plátky masa, necháme ji ještě jednou přejít varem a podáváme.

Komentáře k receptu