Indický salát z čočky Puy

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Tvaroh tvrdý
  • 125 ml Rajčatová šťáva
  • 500 ml Čočka zelená Puy
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 2 ks Paprika červená
  • 2 ks Okurka salátová
  • 2 ks Chilli paprička zelená
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 383 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 50 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 385.7 mg
  • Vláknina 22983.3 mg
  • Vitamín A 22983.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zhruba 6 hodin necháme čočku ponořenou ve vodě. Vyjmeme ji, teprve když vyklíčí.

  • 2

    Pod tekoucí vodou opláchneme okurku, papriku a jarní cibulku. Společně s chilli papričkami je poté nasekáme najemno.

  • 3

    V misce zamícháme dohromady olej, rajčatovou a citronovou šťávu, špetku soli a cukru. Panír nakrájíme a zalijeme jej dresinkem . K tvarohu přidáme klíčky fazolí mungo. Tvaroh opatrně smícháme se zeleninou.

  • 4

    Salát poté překryjeme na kolečka nakrájenými rajčaty, dáme vychladit a můžeme podávat.

Komentáře k receptu