Šumavské škubánky s tvarohem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 350 g Mouka pšeničná hrubá
  • 200 g Tvaroh konzumní
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 5 dl Voda pitná
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 799 kcal
  • Sacharidy 99 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 418 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 47 mg
  • Draslík 1032.6 mg
  • Vláknina 16700 mg
  • Vitamín A 16700 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 310.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané a omyté brambory pokrájíme na kostky. Dáme je do hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl a uvaříme doměkka. Z uvařených brambor slijeme polovinu vody, posypeme je moukou a obrácenou vařečkou do nich uděláme několik otvorů až ke dnu hrnce, aby pára mohla propařit mouku. Hrnec hned přikryjeme poklicí a dáme na 10 minut na teplé místo. Už nevaříme!

  • 2

    Poté brambory dohladka vymícháme. Lžící, kterou si vždy namočíme do rozpuštěného másla, vykrajujeme škubánky, dáme je na talíře, posypeme strouhaným tvarohem, polijeme rozpuštěným máslem a podáváme.

Komentáře k receptu