Dračí vejce

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Čaj černý
  • 2 g Badyán
  • 4 g Sůl
  • 200 g Salát ledový
  • 100 g Cibulka jarní
  • 60 ml Omáčka sójová
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 6 dl Voda pitná
  • 2 dl Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 130 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 493 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 344.7 mg
  • Vláknina 2800 mg
  • Vitamín A 2800 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce vaříme přesně 5 minut a ihned zchladíme studenou vodou.

  • 2

    Do rendlíku připravíme nálev z vypsaných surovin. Vejce na prkénku poválíme dlaní, aby co nejvíc popraskala, ale držela tvar, neloupeme!

  • 3

    Popraskaná vejce vložíme do rendlíku a na mírném ohni zakrytá povaříme 10 minut v nálevu. Necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na poloviny.

  • 4

    Na talíři obložíme natrhaným ledovým salátem a posypeme kolečky jarní cibulky.

Komentáře k receptu