Jelení plátky s houbovou omáčkou
Suroviny
- 60 g Cibule
- 600 g Těstoviny vařené (průměr)
- 10 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 30 g Houby sušené
- 300 g Houby čerstvé
- 5 g Koření grilovací
- 80 g Klobása uzená
- 30 g Jíška instantní
- 100 g Olej slunečnicový
- 1000 g Jelení kýta
- 250 ml Smetana 16% (pochoutková)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 677 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 30 g
- Sodík 1465 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 183.8 mg
- Draslík 1080.4 mg
- Vláknina 4266.7 mg
- Vitamín A 4266.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 5.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jelení maso z odblaněné kýty nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. Čerstvé nebo mražené houby nakrájíme na plátečky, sušené houby v ruce rozemneme na hrubý prášek, klobásu nakrájíme na kolečka, cibuli nadrobno.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej a plátky masa osmažíme z obou stran. Maso vyjmeme, na oleji v pánvi osmahneme cibuli s klobásou a houbami, přendáme do hrnce, přiložíme maso, zalijeme trochou vody, přisypeme houbový prášek a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vodou. Nakonec zahustíme jíškou, zjemníme smetanou, ještě krátce povaříme a odstavíme. Plátky masa s houbovou omáčkou podáváme s vařenými těstovinami.