Řecká polévka s citrónem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 60 g Rýže loupaná
  • 50 g Petržel - nať
  • 400 g Hovězí maso mleté
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 l Vývar z hovězích kostí
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 313 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1081 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 141.6 mg
  • Draslík 1409.3 mg
  • Vláknina 5060.2 mg
  • Vitamín A 5060.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a česnek oloupeme, drobně nakrájíme, vložíme do misky. Přidáme mleté maso, vsypeme rýži, nasekanou petrželovou nať, jedno vejce, mouku, osolíme a rukou vypracujeme husté těsto. Z těsta lžící nabíráme malé množství a tvarujeme kuličky.

  • 2

    Do hrnce vlijeme vývar, přivedeme k varu, přidáme připravené kuličky. Hrnec přiklopíme poklicí, na mírném ohni vaříme přibližně 40 minut.

  • 3

    Vejce rozklepneme do malé misky, dobře rozšleháme, přidáme vymačkanou citronovou šťávu, ještě vyšleháme a vlijeme do polévky, kterou podle chuti osolíme, opepříme, dochutíme citrónovou šťávou. Vložíme máslo, zahřejeme a stáhneme z ohně.

  • 4

    Hotovou polévku necháme chvilku pod poklicí, potom rozdělujeme na talíře.

Komentáře k receptu