Pečený lín s bylinkovým máslem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Lín
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Kopr čerstvý
  • 1 kávová lžička Pažitka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 206 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 194 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 13 mg
  • Vláknina 159.3 mg
  • Vitamín A 159.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Částečně vykostěné, omyté a osušené porce lína osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou.

  • 2

    Na pánvi na rozehřátém oleji porce opečeme po obou stranách.

  • 3

    V misce promícháme máslo s čerstvými, jemně nasekanými bylinkami. Na každou porci lína položíme kousek bylinkového másla a ihned podáváme.

  • 4

    Vhodnou přílohou je rýže.

Komentáře k receptu