Telecí s kopřivovou nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 1500 g Telecí plec
  • 200 g Uzené maso vařené
  • 50 ml Mléko polotučné
  • 12 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Koření grilovací
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Žemle tuková
  • 2 hrst Kopřiva
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 790 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 2293 mg
  • Bílkoviny 72 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 462.1 mg
  • Draslík 1120.3 mg
  • Vláknina 2937.8 mg
  • Vitamín A 2937.8 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do omytého a osušeného telecího masa nakrojíme kapsu, maso osolíme a opepříme.

  • 2

    Žemle nakrájíme na kostičky a namočíme do vajec rozšlehaných s trochou mléka. Přidáme čerstvé nasekané kopřivy, nadrobno nakrájené uzené maso, nasekanou pažitku s petrželkou a kari koření. Vše dobře promícháme.

  • 3

    Připravené maso naplníme nádivkou, upevníme jehlami a vložíme do pekáče. Přidáme nakrájenou slaninu, nasekaný česnek a posypeme kmínem a grilovacím kořením. Podlijeme vodou a pod pokličkou zvolna pečeme za občasného podlití vodou a přelévání vypečenou šťávou.

  • 4

    Před koncem pečení pokličku odstraníme a maso dopečeme.

Komentáře k receptu