Tagliatelle na římský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 200 g Olivy černé
  • 350 g Těstoviny Tagliatelle
  • 100 ml Olej olivový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 659 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 895 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 6.1 mg
  • Draslík 311.8 mg
  • Vláknina 11489.8 mg
  • Vitamín A 11489.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 65.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na oleji osmahneme nadrobno rozkrájenou cibulku do měkka. Vložíme nahrubo nakrájené černé olivy, rajčata bez šťávy, na nudličky pokrájené papriky, osolíme a opepříme. Pod pokličkou dusíme na mírném ohni 35 minut. Mezitím si v hrnci s osolenou vodou uvaříme těstoviny. Pak je důkladně scedíme a smícháme se zeleninou. Na talíři pak posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.

Komentáře k receptu