Pyré z brambor

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 100 g Sýr Čedar
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 152 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 165 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 19.2 mg
  • Draslík 564.4 mg
  • Vláknina 6728.8 mg
  • Vitamín A 6728.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme, oškrábeme, nakrájíme na malé kousky a vaříme v osolené vodě 10 - 15 minut, dokud nejsou měkké. Poté je slijeme a rozšťoucháme.

  • 2

    Česnek oloupeme, prolisujeme. Petrželovou nať a pažitku jemně nasekáme, sýr nastrouháme.

  • 3

    V hrnku zahřejeme mléko, přilijeme ho k bramborám, přidáme prolisovaný česnek, nasekanou pažitku a petržel, strouhaný sýr a elektrickým mixérem vyšleháme do hladka. Během šlehání podle chuti osolíme a opepříme.

  • 4

    Pyré podáváme horké, můžeme ho ještě přizdobit čerstvou pažitkou.

Komentáře k receptu