Garnáti ve wonton placičkách

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Koriandr čerstvý
  • 0.5 kávová lžička Cukr třtinový
  • 30 ks Garnát obecný
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 4 stroužek Česnek
  • 30 plátek Těsto Wonton
  • 0.6 dl Olej arašídový (podzemnicový)
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 1.5 polévková lžíce Zázvor celý
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Koření Orientální
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 200 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 107 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 16.1 mg
  • Draslík 261.5 mg
  • Vláknina 3342 mg
  • Vitamín A 3342 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.7 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme velké nevařené garnáty s ocásky. Podélně je rozřízneme, dáváme pozor, abychom je neprořízli, rozevřeme a položíme nakrojenou stranou nahoru.

  • 2

    Jemně nakrájenou jarní cibulku, prolisovaný česnek, nastrouhaný čerstvý zázvor, thajské koření, nadrobno nakrájený čerstvý koriandr a citronovou šťávu smícháme, směsí potřeme rozkrojené garnáty a zavřeme.

  • 3

    Placičkami wonton obalíme naplněné garnáty, ocásky necháme venku, potřeme vodou.

  • 4

    Na vysokou teplotu ohřejeme fritovací olej, použijeme wok pánev nebo fritovací pánev, a po částech fritujeme garnáty 1-2 minuty.

  • 5

    Omáčku ke garnátům připravíme smícháním 2 lžic sójové omáčky,

  • 6

    2 lžic vody, 1 stroužku prolisovaného česneku, 1/2 lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru a 1/2 lžičky nerafinovaného cukru.

  • 7

    Dozlatova a dokřupava opečené garnáty podáváme s omáčkou.

Komentáře k receptu