Grilovaná jehněčí kýta v papíře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 648 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 47 g
- Sodík 610 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 173.8 mg
- Draslík 761.6 mg
- Vláknina 1892.4 mg
- Vitamín A 1892.4 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí maso omyjeme, vysušíme, osolíme a opepříme. V mase uděláme zářezy, do nichž nakapeme citronovou šťávu, necháme odpočinout 30 minut. Do zářezů vtlačíme prolisovaný česnek a kousek eidamu, potom celou kýtu potřeme rajčatovým pestem. Zabalíme do tukem vymaštěného pečíciho papíru, následně do hnědého a zavážeme silnější nití.
-
2
Nastavíme gril na střední stupeň, rozehřejeme a vložíme zabalenou kýtu na tukem vymazaný rošt. Přibližně po hodině maso obrátíme, po 2 hodinách grilování ho vyndáme z grilu a necháme ještě asi 20 minut v papíře. Poté papír sundáme a zachytíme šťávu z masa. Porce nakrájíme a šťávou přelijeme.