Smažené rybí řízečky - Sengson džon

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 34 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 g Sůl
  • 300 g Treska aljašská
  • 0.3 g Pepř bílý
  • 20 ml Omáčka sójová
  • 15 ml Ocet kvasný lihový
  • 15 ml Voda pitná
  • 26 ml Olej stolní
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 183 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 191 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 154.1 mg
  • Draslík 341.2 mg
  • Vláknina 354.3 mg
  • Vitamín A 354.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu očistíme, propláchneme pod tekoucí vodou a naporcujeme na filety. Kousky filetů osolíme, opepříme a zabalené v utěrce necháme asi 10 minut odpočinout.

  • 2

    Ochucené filety potom obalíme v mouce a v rozšlehaném vejci,osmažíme na oleji při střední teplotě dozlatova. Smažené plátky ryby podáváme s octovou sójovou omáčkou teplé.

  • 3

    Octovou sójovou omáčku získáme tak, že smícháme ocet se sójovou omáčkou a s vodou.

Komentáře k receptu