Putimská vepřová žebírka

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Okurky nakládané
  • 1000 g Vepřová pečeně
  • 150 g Tuk
  • 20 g Sůl
  • 200 g Cibule
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Párky jemné
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 517 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 1358 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 86.3 mg
  • Draslík 379 mg
  • Vláknina 1412 mg
  • Vitamín A 1412 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z vepřové pečeně odsekáme obratlové kosti, opláchneme ji ve vlažné vodě a nasekáme na žebírka. Každé žebírko naplocho prořízneme.

  • 2

    Vzniklý otvor v mase vyplníme dílem oloupaného párku a sterilované okurky, upevníme párátkem a žebírka na povrchu osolíme. V rozpáleném tuku je po obou stranách opečeme.

  • 3

    Opečená žebírka naskládáme do pekáče.

  • 4

    Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a dorůžova osmažíme ve výpeku. Zaprášíme prosátou moukou, osmažíme, zalijeme vlažným vývarem a rozšleháme. Vlijeme na žebírka a podusíme v troubě.

  • 5

    Měkké maso vyjmeme a zbavíme párátek.

  • 6

    Nakonec procedíme šťávu přes hustý cedník na maso, dosolíme a společně podusíme.

Komentáře k receptu