Kuře v rajčatové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 700 g Kuřecí prsa
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 400 g Rajčata
  • 60 ml Olej olivový
  • 150 ml Víno červené
  • 150 ml Vývar drůbeží
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Oregano sušené
  • 1 polévková lžíce Tymián sušený
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 373 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 313 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 89.6 mg
  • Draslík 959.4 mg
  • Vláknina 4783.8 mg
  • Vitamín A 4783.8 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na velké pánvi rozehřejeme olej a cca pět minut pečeme z každé strany omytá kuřecí prsa nakrájená na plátky.

  • 2

    Do pánve poté přidáme nakrájenou cibulku a nadrcený česnek. Po cca třech minutách přidáme očištěné, nakrájené žampiony a mícháme, aby se nepřichytily. Potom vyjmeme kuřecí plátky a nalijeme do pánve víno a ocet. Pokračujeme, dokud se polovina množství nevyvaří.

  • 3

    Přidáme koření a rajčata, pořádně promícháme a přilijeme vývar. Vrátíme kuřecí plátky do směsi na pánvi a zakryjeme pokličkou. Dusíme cca 40 minut doměkka.

Komentáře k receptu