Čatní z celeru a rajčat

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 30

Suroviny

  • 255 g Cukr krupice
  • 250 ml Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Nové koření mleté
  • 1 kávová lžička Hořčičné semínko
  • 1 ks Celer bulvový
  • 6 ks Rajčata
  • 3 ks Hřebíček
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 41 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 77 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 76.1 mg
  • Vláknina 909.9 mg
  • Vitamín A 909.9 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný kořen celeru a spařená rajčata oloupeme a spolu s chilli papričkou pokrájíme. Všechny suroviny vložíme do varné nádoby, promícháme, uvedeme do varu a za nízkého příkonu tepla vaříme asi jednu hodinu, až čatní zhoustne.

  • 2

    Hotové čatní odstavíme, naplníme do vypařených sklenic, které ihned uzavřeme a označíme.

Komentáře k receptu