Mrkvový nákyp s tvarohem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 750 g Mrkev kořen
  • 70 g Pšeničná krupice
  • 500 g Tvaroh jemný
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 70 g Cukr moučkový
  • 500 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 560 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 376 g
  • Sodík 188 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 191.8 mg
  • Draslík 106.5 mg
  • Vláknina 9880.6 mg
  • Vitamín A 9880.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou mrkev nakrájíme na kousky, vsypeme do kastrolu, osolíme a podlijeme vodou. Pod pokličkou dusíme téměř doměkka. Mrkev vyjmeme, najemno nasekáme a smícháme s krupicí.

  • 2

    Tvaroh s vejci a cukrem našleháme do pěny a vmícháme do mrkve.

  • 3

    Směs vložíme do máslem vymazané zapékací mísy, posypeme strouhankou a pokapeme rozpuštěným máslem.

  • 4

    Nákyp zapékáme ve středně vyhřáté troubě dorůžova asi 25 minut.

  • 5

    Podáváme s kopečkem zakysané smetany.

Komentáře k receptu