Rösti cibulové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 190 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 8 g
- Sodík 262 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 9 mg
- Draslík 819.8 mg
- Vláknina 10778.8 mg
- Vitamín A 10778.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme ve slané vodě, vaříme asi 10 minut doměkka. Důkladně je scedíme, necháme vychladnout a oloupeme je. Přikryjeme je a necháme asi 4 hodiny v chladu.
-
2
Na pánvi rozehřejeme 1 polévkovou lžíci slunečnicového oleje, přidáme nakrájenou cibuli a smažíme ji 3-5 minut až změkne, ale nezhnědne. Brambory nahrubo nastrouháme, přidáme osmaženou cibuli, opepříme podle chuti a dobře promícháme.
-
3
Na pánvi rozehřejeme 30 g másla s 1 polévkovou lžící oleje, přidáme nastrouhané brambory, lopatkou je zploštíme do tvaru koláče. Pečeme zvolna asi 15 minut, až je spodní strana dozlatova. Obrátíme na velký vymazaný talíř.
-
4
Na pánvi rozehřejeme zbývající máslo a olej, sešoupneme na ně koláč a pečeme 5-10 minut po druhé straně, aby také zezlátla. Dáme na vyhřátý talíř, ozdobíme. Koláč podáváme nakrájený na dílky.