Ječný chléb

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 250 g Mouka polohrubá
  • 125 g Mouka ječná
  • 2 kávová lžička Droždí
  • 1 kávová lžička Olej olivový
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 437 kcal
  • Sacharidy 92 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 221 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 183.3 mg
  • Vláknina 15307.5 mg
  • Vitamín A 15307.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 439 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme droždí a zalijme 100ml vlažné vody. Necháme pět minut rozpouštět. Poté do mísy přisypeme špetku soli, mouku a zbytek vody, aby vzniklo lepkavé těsto. Vše zamícháme a vyklopíme z mísy na pracovní stůl. Nyní cca 5 minut hněteme. Těsto vrátíme do mísy a necháme cca 1,5 hodiny kynout na teplém místě. Potom těsto stlačíme a necháme ještě deset minut kynout.

  • 2

    Připravíme formu, kterou dobře vymažeme olejem. Do formy vložíme těsto a necháme další hodinu kynout.

  • 3

    Chléb potřeme vodou a vložíme do trouby, kde pečeme 45 minut na 220 stupňů.

Komentáře k receptu