Ječný chléb
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 437 kcal
- Sacharidy 92 g
- Tuky 3 g
- Sodík 221 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 183.3 mg
- Vláknina 15307.5 mg
- Vitamín A 15307.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 439 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nasypeme droždí a zalijme 100ml vlažné vody. Necháme pět minut rozpouštět. Poté do mísy přisypeme špetku soli, mouku a zbytek vody, aby vzniklo lepkavé těsto. Vše zamícháme a vyklopíme z mísy na pracovní stůl. Nyní cca 5 minut hněteme. Těsto vrátíme do mísy a necháme cca 1,5 hodiny kynout na teplém místě. Potom těsto stlačíme a necháme ještě deset minut kynout.
-
2
Připravíme formu, kterou dobře vymažeme olejem. Do formy vložíme těsto a necháme další hodinu kynout.
-
3
Chléb potřeme vodou a vložíme do trouby, kde pečeme 45 minut na 220 stupňů.