Zapečené plněné hřebenatky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 225 g Sýr Parmezán
  • 350 g Těstoviny konzumní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Citrony
  • 12 ks Hřebenatka
  • 2.5 l Voda pitná
  • 1.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1.5 dl Vývar rybí
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 836 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 1435 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 119.1 mg
  • Draslík 582.6 mg
  • Vláknina 5682.5 mg
  • Vitamín A 5682.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hřebenatky vyjmeme z lastur, oškrábeme nečistoty a odstraníme žábry, srdce a střívko. Ponecháme bílou část a oranžovou část. Maso a žlázy uvolníme z lastur. Lastury vymyjeme a vysušíme, položíme je na pečicí plech, vymažeme dvěma třetinami olivového oleje a dáme stranou.

  • 2

    Lehce osolenou vodu v hrnci přivedeme k varu, přidáme do ní těstoviny a zbytek olivového oleje a vaříme je 10 minut. Poté scedíme a do každé lastury dáme lžíci těstovin.

  • 3

    Do zapékací mísy dáme hřebenatky, pokrájenou cibuli, rybí vývar a osolíme a opepříme. Zakryjeme a v předehřáté troubě pečeme 8 minut při teplotě 180 stupňů. Poté vyndáme z trouby a hřebenatky dáme do lastur. Do každé lastury přidáme lžíci vypečené tekutiny, zastříkneme citronovou šťávou, zalijeme trochou smetany a posypeme nastrouhaným parmezánem.

  • 4

    Hřebenatky dáme do trouby na 4 minuty při teplotě 230 stupňů.

  • 5

    Poté ihned podáváme.

Komentáře k receptu