Zapečené plněné hřebenatky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 836 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 35 g
- Sodík 1435 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 119.1 mg
- Draslík 582.6 mg
- Vláknina 5682.5 mg
- Vitamín A 5682.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hřebenatky vyjmeme z lastur, oškrábeme nečistoty a odstraníme žábry, srdce a střívko. Ponecháme bílou část a oranžovou část. Maso a žlázy uvolníme z lastur. Lastury vymyjeme a vysušíme, položíme je na pečicí plech, vymažeme dvěma třetinami olivového oleje a dáme stranou.
-
2
Lehce osolenou vodu v hrnci přivedeme k varu, přidáme do ní těstoviny a zbytek olivového oleje a vaříme je 10 minut. Poté scedíme a do každé lastury dáme lžíci těstovin.
-
3
Do zapékací mísy dáme hřebenatky, pokrájenou cibuli, rybí vývar a osolíme a opepříme. Zakryjeme a v předehřáté troubě pečeme 8 minut při teplotě 180 stupňů. Poté vyndáme z trouby a hřebenatky dáme do lastur. Do každé lastury přidáme lžíci vypečené tekutiny, zastříkneme citronovou šťávou, zalijeme trochou smetany a posypeme nastrouhaným parmezánem.
-
4
Hřebenatky dáme do trouby na 4 minuty při teplotě 230 stupňů.
-
5
Poté ihned podáváme.