Makrela v thajské omáčce
Suroviny
- 720 g Makrela obecná
- 300 g Cibulka jarní
- 10 g Citronová tráva
- 15 g Koriandr čerstvý
- 6 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- 4 polévková lžíce Ocet jablečný
- 0.18 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 4 polévková lžíce Omáčka rybí
- 2 polévková lžíce Limetková šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 263 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 12 g
- Sodík 517 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 72 mg
- Draslík 302.1 mg
- Vláknina 4451 mg
- Vitamín A 4451 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omáčka: smícháme rybí omáčku, ocet, limetkovou šťávu a cukr. Přikryjeme a postavíme stranou.
-
2
Mrkev, červenou papriku, zelenou chilli papričku a česnek nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli nakrájíme na kolečka a najemno nakrájíme i citronovou trávu.
-
3
Grilovací pekáč vyložíme alobalem, na ni narovnáme porce makrely a 3 minuty je z každé strany grilujeme 10 cm pod horkým grilem.
-
4
Ve woku rozehřejeme slunečnicový olej přidáme mrkev, papriku, chilli papričku, česnek, cibuli, citronelu a asi 3 minuty průběžně promícháváme, velmi zprudka smažíme, až zelenina změkne.
-
5
Zeleninovou směsí pokryjeme porce ryby, přelijeme omáčkou, ozdobíme snítkami koriandru a servírujeme.