Polévka z ovesných vloček s mlékem

Hodnocení 1x 2x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Ovesné vločky
  • 50 g Mrkev kořen
  • 50 g Celer bulvový
  • 50 g Petržel kořen
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 200 ml Mléko plnotučné
  • 1000 ml Voda pitná
  • 5 ml Polévkové koření
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 195 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 1005 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 190.1 mg
  • Draslík 232.7 mg
  • Vláknina 6892.5 mg
  • Vitamín A 6892.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 324.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ovesné vločky důkladně propláchneme pod tekoucí vodou, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Mrkev, celer, petržel očistíme a nakrájíme na nudličky. Přidáme do hrnce, přilijeme mléko, osolíme, opepříme a povaříme.

  • 2

    Uvařenou polévku stáhneme z ohně a vmícháme do ní rozkvedlané žloutky, dochutíme polévkovým kořením a podáváme.

Komentáře k receptu