Trnávské švalky – mléčná polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 7 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 l Mléko plnotučné
  • 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 275 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 117 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 95.3 mg
  • Draslík 19.5 mg
  • Vláknina 787.5 mg
  • Vitamín A 787.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1558.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce si dáme vařit mléko se solí.

  • 2

    V misce si vyšleháme kapání: 1 vejce + 50 g hladké mouky.

  • 3

    Když se mléko začne vařit, přes vidličku za stálého promíchávání nakapeme kapání do mléka – švalky.

  • 4

    Kapání krátce povaříme, dochutíme máslem a mléčnou polévku podáváme.

Komentáře k receptu