Červená vinná omáčka Barolo
Suroviny
- 100 g Slanina vepřová
- 300 g Cibule perlová
- 400 ml Víno červené
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Tymián sušený
- 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 3 polévková lžíce Omáčka hnědá univerzální (UHO)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 229 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 12 g
- Sodík 273 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 18.7 mg
- Draslík 189.5 mg
- Vláknina 415.8 mg
- Vitamín A 415.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme a necháme na ní zesklovatět cibulky.
-
2
Poté přilijeme víno, přidáme nasekaný tymián a provaříme do zhoustnutí. Zjemníme zakysanou smetanou a základní hnědou omáčkou. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
-
3
Omáčka je vhodná k rybám, zejména k pečené makrele.