Fettucine se šafránem a smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Těstoviny Fettuccine
  • 3 g Šafrán
  • 10 g Citronová kůra
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 500 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 699 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 687 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 82.5 mg
  • Draslík 36.5 mg
  • Vláknina 6851 mg
  • Vitamín A 6851 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, po uvaření je přecedíme a uchováme v teple.

  • 2

    Šafránové blizny namočíme na 5 minut do malého množství horké vody z těstovin.

  • 3

    V hrnci smícháme smetanu, kuřecí vývar a nastrouhanou citronovou kůru a směs přivedeme za občasného zamíchání k varu.

  • 4

    Stáhneme oheň a omáčku asi 10 minut zvolna vaříme, osolíme ji a opepříme. Přidáme uvařené těstoviny a ještě asi 2-3 minuty vaříme.

  • 5

    Přidáme namočený šafrán i s vodou, ve které se máčel, promícháme a podáváme.

Komentáře k receptu