Penne s omáčkou Arrabbiata

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 500 g Rajčata
  • 80 g Slanina vepřová
  • 35 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Petržel - nať
  • 500 g Těstoviny Penne
  • 125 ml Voda pitná
  • 3 ks Chilli paprička
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 648 kcal
  • Sacharidy 99 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 802 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 99 g
  • Cholesterol 19.6 mg
  • Draslík 453.6 mg
  • Vláknina 4870 mg
  • Vitamín A 4870 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme najemno slaninu a chilli papričky. Slaninu, papričky, nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme za občasného zamíchání

  • 2

    na oleji asi 8 minut při střední teplotě.

  • 3

    Přidáme nakrájená rajčata, přilijeme půl hrnku vody, osolíme a opepříme. Omáčku vaříme pod pokličkou asi 40 minut do zhoustnutí.

  • 4

    Když je omáčka téměř hotová, uvaříme ve slané vodě těstoviny al dente. Scedíme je a vrátíme do hrnce.

  • 5

    Vložíme do omáčky petrželku. Ochutnáme ji a podle potřeby přisolíme. Omáčku nalijeme na těstoviny a opatrně protřeseme. Porce posypeme nastrouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu