Telecí hrudí smažené (minutka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 22 g
- Sodík 1385 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 105.8 mg
- Draslík 317 mg
- Vláknina 1590 mg
- Vitamín A 1590 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí hrudí očistíme, opláchneme, vložíme do slané vařící vody a 8-15 minut povaříme.
-
2
Povařené hrudí vyjmeme, vychladíme ve studené vodě, zbavíme žeberních kostí a nakrájíme na porce.
-
3
Porce masa osolíme, obalíme v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance. V horkém oleji je po obou stranách usmažíme dozlatova.
-
4
Ihned podáváme.