Salát ze špenátu s parmezánem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Sýr Parmezán
  • 4 g Sůl
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 400 g Špenát listový čerstvý
  • 3 g Pepř bílý
  • 40 ml Olej olivový
  • 20 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 204 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 790 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 13.6 mg
  • Draslík 742.2 mg
  • Vláknina 5833 mg
  • Vitamín A 5833 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.6 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenát důkladně propereme, necháme okapat, natrháme na malé kousky a dáme do mísy. Žampiony nakrájíme na tenké plátky, pokapeme citrónovou šťávou a přidáme do mísy. lehce promícháme. Osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a servírujeme posypané hoblinkami parmezánu.

Komentáře k receptu