Pepřové krevety se solí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Krevety tygří - loupané
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Zázvor celý
  • 2 kávová lžička Pepř sečuánský
  • 1 ks Chilli paprička
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.4 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 105 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 475 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 118.1 mg
  • Draslík 66.7 mg
  • Vláknina 1097 mg
  • Vitamín A 1097 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hmoždíři rozetřeme černý a sečuánský pepř a sůl. Přidáme cukr a schováme na později.

  • 2

    Tygří krevety opláchneme pod studenou vodou a utřeme je do sucha.

  • 3

    Ve velké předehřáté pánvi rozehřejeme olej, přidáme krevety, zázvor, nasekanou chilli papričku, česnek a 5 minut smažíme, dokud nejsou krevety propečené. Přidáme do pánve směs z hmoždíře a smažíme minutu za neustálého míchání.

  • 4

    Krevetami naplníme teplé servírovací misky a ozdobíme každou jarní cibulkou.

  • 5

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu