Španělský nákyp s klobásou Chorizo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 400 g Cuketa
  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 400 g Klobása Chorizo
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Paprika zelená
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Šafrán
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 799 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 606 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 355.8 mg
  • Draslík 1184.7 mg
  • Vláknina 13320.7 mg
  • Vitamín A 13320.7 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 81.6 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme a ve slupce vaříme v dostatečném množství vroucí osolené vody. Slijeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Papriky omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky. Cukety omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka.

  • 3

    Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Zapékací mísu vytřeme olejem. V pánvi rozpálíme olivový olej a opékáme na něm cibuli, papriku a cuketu. Okořeníme šafránem, solí a pepřem. Přendáme do mísy a necháme vychladnout.

  • 4

    Do pánve dáme nakrájenou klobásu Chorizo a minutu ji opékáme. Přidáme kostky brambor a opékáme další 3 minuty. Klobásu s bramborami smícháme se zeleninou. Vejce rozšleháme, osolíme, opepříme a s rajčaty přidáme do mísy ke směsi. Vše promícháme a vložíme do zapékací mísy. Posypeme nastrouhaným ementálem a dáme zapéct do trouby na 30 minut.

Komentáře k receptu