Tatarský biftek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 325 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 9 g
- Sodík 1418 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 433.2 mg
- Draslík 611.6 mg
- Vláknina 2011 mg
- Vitamín A 2011 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z čerstvé, šlach a žilek zbavené, opláchnuté a upravené hovězí svíčkové nebo z hovězího zadního masa pomocí nože naškrabeme maso, ze kterého vytvarujeme biftek.
-
2
Ve vytvarovaném mase vytvoříme důlek, do kterého vložíme mírně osolený čerstvý žloutek.
-
3
Biftek podáváme na vychlazeném talíři, obložený drobně krájenou cibulí, sterilovanými okurkami, kořením a dalšími přísadami.
-
4
Při míchání tatarského bifteku slouží k dochucování např. kečup, vorčestr, tabasco, koňak, olej.