Holubí maso s žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Holoubata
  • 60 g Cibule
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 10 g Sůl
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • 400 g Bramborová kaše
  • 5 g Pažitka
  • 300 ml Vývar drůbeží
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín drcený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 674 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 1652 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 251 mg
  • Draslík 1127.2 mg
  • Vláknina 6532.5 mg
  • Vitamín A 6532.5 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Budeme potřebovat dvě holoubata, která vykostíme, maso nakrájíme na menší kousky, cibuli nadrobno, žampiony na plátky, pažitku posekáme.

  • 2

    V pánvi rozpustíme máslo, přisypeme maso, posypeme solí, pepřem, špetkou kmínu a orestujeme. Přidáme cibuli, žampiony, promícháme, zasypeme lžičkou mleté papriky, podlijeme vývarem, vsypeme pažitku a dusíme, dokud se tekutina téměř neodpaří.

  • 3

    Masovou směs upravíme na talíře a jako příloha je vhodná bramborová kaše.

Komentáře k receptu