Dušená směs zeleniny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 150 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 91 g
- Sodík 250 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 7.2 mg
- Draslík 354 mg
- Vláknina 11406 mg
- Vitamín A 11406 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme a nastrouháme co nejjemněji mrkev a kedlubnu.
-
2
Na pánvi rozpustíme máslo a dusíme zeleninu, přidáme hrášek, trochu vody a dusíme, dokud zelenina nezměkne.
-
3
Do hotové směsi zamícháme sůl, kopr, cukr, jogurt, petrželku a pažitku.
-
4
Ihned servírujeme.