Vinné zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 209 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 15 g
- Sodík 413 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 14.3 mg
- Draslík 141.1 mg
- Vláknina 1070.3 mg
- Vitamín A 1070.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozpůlené zelí nakrájíme na nudličky, krátce povaříme a ocedíme.
-
2
Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme na tuku. Přidáme cukr, vinný ocet, okapané zelí, osolíme, opepříme a okmínujeme. Podlijeme vývarem a dusíme doměkka.
-
3
Nakonec zelí zaprášíme moukou, přilijeme víno a ještě 15 minut dusíme.